Bliv klogere på Microsoft Azure

4. marts 2022

Hvis du har bevæget dig ind på denne hjemmeside, kunne det tyde på, at du er lidt af en nørd, når det kommer til IT og lyd. Hvis dette er tilfældet, er du formentlig stødt på navnet Microsoft Azure.

Men hvad er det helt præcist, Microsofts populære cloudplatform kan? Det kan du blive klogere på i denne artikel, og hvis den ikke kan give dig den viden, du tørster efter, kan du altid overveje et Azure kursus.

Alt hvad en virksomhed skal bruge

Microsoft Azure blev stiftet tilbage i 2010, men har for alvor taget fart de seneste par år og med god grund, da det tyder på, at Microsoft Azure er kommet for at blive. For Microsoft garanterer, at Azure har alt, hvad en virksomhed skal bruge, og at de fleste små og mellemstore virksomheder kan have fordel af Microsoft Azure. Hvis du tror, at du eller din virksomhed også kan drage fordel af Microsoft Azure, eller hvis du blot har interessen inden for dette, kan du som sagt overveje et Azure kursus.

En sky til data

Microsoft Azure er et såkaldt cloudmiljø, hvilket vil sige, at Microsoft Azure leverer diverse computertjenester i form af servere, netværk, lager og databaser via internettet. Vælger du at benytte dig af Microsoft Azure, bliver dine data dermed placeret i op til flere datacentre i “skyen”, som er et slags netværk, du kan få adgang til via internettet. Du kender formentlig allerede konceptet fra Google Photos eller måske fra Apples iCloud.

Lej kun de ressourcer, du har brug for

En anden fordel, som mange sætter pris på ved Microsoft Azure, er, at du kan nøjes med at leje de ressourcer, som din virksomhed har brug for. Microsoft Azure har et væld af forskellige funktioner, der strækker sig fra Machine Learning til diverse analyser, men det er formentlig de færreste virksomheder, der har brug for alle disse ydelser. Med Microsoft Azure kan du “leje” disse ressourcer individuelt, og du kan dermed undgå at betale for ydelser, som du ikke har i sinde at benytte.

Professionel datasikkerhed

“Er mine data sikre med Microsoft Azure?” sidder du måske og tænker nu. Svaret er ja, da Microsoft hvert år investerer milliarder af kroner på at beskytte dine og andres data mod diverse cybertrusler. Det er dog vigtigt at understrege, at datasikkerheden i sidste ende er dit ansvar, selvom dine data opbevares hos Microsoft eller en anden udbyder. Men der skal ikke herske tvivl om, at Microsoft Azure er et sikkert og oplagt valg, som også forklarer cloudplatformens popularitet.