Hvilket internet skal du vælge til hjemmet?

13. december 2020

Er man på udkig efter et nyt internet til hjemmet, men er man i tvivl om hvilket man skal vælge, kan man læse med her og få lidt information der er værd at vide inden man køber.

Der er sket meget med teknologien inden for de seneste 20 år, hvor mulighederne for hvad man kan benytte internettet til er eksploderet år efter år. Det gør selvsagt behovet for stabile og hurtige internetforbindelser større og større.

Streamer og surfer man meget på internettet kender man godt til problemet med langsomme hastigheder, og dårlige forbindelser der gør fornøjelsen ved at streame og sure til en irriterende oplevelse, hvad enten det er den vigtige fodboldkamp eller den spændende film.

Derfor er anbefalingen klart at man benytter sig af en bredbåndforbindelse med fibernet, som giver dig en forbindelse på helt op til 1000 mbit i sekundet. Det er en kæmpe forskel i forhold til de ældre DSL forbindelser, hvor man ofte højst fik 50 mbit i sekundet. Med fibernet er du altså sikret en forbindelse der er op til 20 gange hurtigere end hvad man er vant til, noget som tydeligt vil kunne mærkes når man surfer og streamer på internettet.

Fibernettet fungerer næsten på samme måde som du kender det fra andre typer forbindelser, hvor internettet går gennem et telefonstik. Hertil tilsluttes så et kabel eller en router, og på den måde opnår man internet i hjemmet. Med fibernet har du ikke mulige for at tage internettet med dig.

Har du brug for fibernet?

Før man beslutter sig for at købe fibernet, er det en rigtig god ide at undersøge hvorvidt man overhovedet har muligheden for at få det i sit hjem. Dette skyldes at kablerne til fibernet endnu ikke er lagt ud i hele Danmark. Omkring 72% af befolkningen har mulighed for at få fibernet i hjemmet, så der er gode muligheder for at du også kan.

Planen for fibernettet er at det med tiden skal være muligt af få fibernet i over 90 % af husstandende i Danmark, om end der ikke er en fast plan for hvornår dette mål skal opnås, men de fleste regner med at bliver i løbet af det næste årti.

Har du først fundet frem til at det er muligt for dig at kunne få fibernet i hjemmet, da vil det næste skridt være at undersøge om behovet for fibernet eksistere, eller om du stadig sagtens kan benytte dig af andre (og langsommere) forbindelser.

Bruger du internettet meget til at streame, surfe eller måske til at game, så vil det klart være en fordel for dig med fibernet, da du med fibernettet er sikret en langt mere stabil og sikker forbindelse. Bruger du derimod ikke dit internet til så meget andet end søgninger, tjekke nyheder, sociale medier etc. så er behovet for fibernet måske ikke nødvendigvis til stede.

Da prisforskellen på fibernet og de andre forbindelsestyper ikke er så store igen, kan man med fordel sammenligne bredbånd hos de forskellige udbydere, og undersøge hvor og hos hvem du kan få fibernet.

Når du sammenligner kan du også få svar på mulighederne omkring mobilt bredbånd, og hvilke forbindelsestyper det er muligt for dig at få med mobilt bredbånd, hvis du har behov for en mere fleksibel løsning, hvor du har mulighed for at tage dit internet med dig.